Nyheter om sosiale medier uke 41

Nå kan du snart dele Reels på Threads, Facebook vil vise deg flere annonser, TikTok blir saksøkt i USA igjen, Snapchat putter annonser både i innboksen din og i Snap Map, Google gikk på en smell, X er tilbake i Brasil, mens Discord er blokkert i Russland og Tyrkia, og Threads innrømmer problemer med modereringen. Det er nyhetene fra sosiale medier i uke 41.

Fortsetter etter videoen.

13 stater og D.C. i USA saksøkte TikTok. De 13 statene og District of Columbia ankalger TikTok for å ikke beskytte unge brukere, for å bevisst gjøre unge brukere avhengige av appen og for å ikke være gode nok på moderering.

TikTok er uenige i påstandene. De 14 søksmålene kommer i tillegg til søksmålene som allerede er i gang i forbindelse med at amerikanske myndigheter ønsker å forby plattformen i USA.

Snapchat putter annonser i innboksen din og på Snap Map. Begge nyhetene har vært omtalt tidligere, men er nå offisielt lansert som en test. Annonsene plasseres blant chattene i innboksen din, men skal skille seg visuelt fra vanlige chat-meldinger. Du vil ikke få push-varsel om annonsene, og det er frivillig om du vil åpne dem.

Sponsede steder i SnapMap er også en ny annonsefunksjon som testes ut. Foreløpig er det McDonalds og Taco Bell som får plassere sine lokasjoner i kartet ditt.

Skjermbilde: Alessandro Paluzzi

Threads tester å la deg dele Reels. Utvikleren Alessandro Paluzzi har avdekket at Threads tester å la deg dele Reels på plattformen. Meta har bekreftet testen. Ved å klikke på et lite Instagram-ikon når du lager en post, vil du få opp Reels fra Instagram-kontoen din, som du kan dele i en post på Threads.

X er tilbake i Brasil. Etter nesten to måneder i svart, er X igjen tilgjengelig i Brasil. Dommer Alexandre de Moraes sa tirsdag at «X har møtt alle kravene som skal til å for å gjenoppta aktiviteten i Brasil».

Gjenåpningen ble noen dager forsinket etter at Elon Musks selskap innbetalte boten de ble ilagt til feil bank. Nå er alt tydeligvis i orden igjen.

Nederlag for Google. I saken mellom spill-distributøren Epic og Google, har en dommer slått fast at Googles Android app store er et ulovlig monopol. Ifølge dommen må Google åpne opp sin app store for konkurrerende markedsplasser, og gi disse tilgang til å formidle alle appene Google formidler. Google må også tillate andre betalingsløsninger, og har ikke lov til å belønne utviklere for å velge Google app store som distribusjonsplattform.

Konflikten har sitt utspring i at Epic forsøkte å omgå Googles og Apples 30% andel av alle kjøp i appene ved å tilby brukerne å gjennomføre kjøp på sine egne nettsider. Det resulterte i at Epics spill ble kastet ut av App store.

Google har varslet at de vil anke dommen.

Russland og Tyrkia blokkerte Discord. På meldingsplattformens statusside skriver Discord at de undersøker påstander om at både Russland og Tyrkia har blokkert appen. Ifølge TechCrunch har Russland beskyldt Discord for å spre uønsket innhold, mens Tyrkia skal ha reagert på at plattformen har nektet å dele brukerdata med landets myndigheter.

Et paradoks er at Russlands militære bruker Discord som en av sine viktigste kommunikasjonsplattformer.

Threads har hatt problemer mer modereringen. Threads-sjef Adam Mosseri innrømmet i en post på plattformen at de har suspendert flere kontoer feilaktig i det siste. Han begrunner feilen med av menneskene som står for modereringen har hatt for dårlige verktøy, og sier de er i gang med fikse problemene.

Facebook viser annonser til sideadministratorer. I en melding på plattformen ble alle som administrerer en side orientert om at de nå vil se annonser når de administrerer siden. Hver enkelt administrator vil se annonser tilpasset seg selv, men eventuelle reaksjoner på annonsen, som at man klikker på en annonse, vil registreres som en reaksjon fra siden.

Forsidebilde: Alessandro Paluzzi.


You may also like...

Skriv en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.