Nyheter om sosiale medier uke 39
Telegram gjør helomvending, og vil nå samarbeide med myndigheter. Meta lanserte nye språkmodeller og mye mer på sin årlige teknologikonferanse. Threads lar deg legge til lokasjon og EU har gitt Meta enda en bot. Det er nyhetene fra sosiale medier i uke 39.
Fortsetter etter videoen.
Telegram vil nå utlevere informasjon om brukere. Plattformen har nå endret sine brukerbetingelser, og skriver at de vil utlevere IP-adresse og telefonnummer til myndigheter som har rettslige begjæringer. Det representerer en 180-graders kursendring fra plattformen, som tidligere nektet konsekvent å utlevere informasjon til myndigheter.
Endringen kommer en måned etter at Telegram-sjef Pavel Durov ble arrestert i Paris, og anklaget for å motarbeide franske myndigheters etterforskning av overgrep mot barn. I en post på Telegram skriver Durov at de nå vil fjerne ulovlig innhold på plattformen, i et forsøk på å forhindre at kriminelle bruker plattformen.
Et spenningsmoment vil være hvordan Telegram vil håndtere de nye reglene i land uten ytringsfrihet, hvor plattformen brukes av opposisjonelle og regimekritikere.
Threads lar deg legge til lokasjon. Ifølge The Verge skal iPhone-brukere av Threads nå kunne legge til lokasjon på sine poster. Lokasjon er foreløpig ikke tilgjengelig i WEB-appen, og jeg har heller ikke fått den på min Adroid-telefon.
Meta lanserte ny AI-modell. På Metas årlige teknologikonferanse Connect var en ny versjon av språkmodellen Llama en av hovedattraksjonene. Llama 3.2 bygger på forgjengeren, men er nå multimodal. Det vil si at den kan håndtere både tekst og bilder. I tillegg til to versjoner av den multimodale modellen, lanserte Meta også to tekstbaserte utgaver, som er små nok til på kjøre på en mobiltelefon.
Metas chatbot Meta AI fikk også en oppgradering, og kan nå snakke med brukeren. Dessverre tar det en stund før de multimodale modellene fra Meta blir tilgjengelige i Europa, på grunn av GDPR.
Blant produktene som ble presentert på Meta Connect 2024 var også flere typer briller. AR-brillene Meta Quest 3S er en billigere versjon av toppmodellen Quest 3. Metas Ray-Ban-briller har fått oppgradert programvare, som gir nye funksjoner. Mest spektakulært var likevel konseptbrillene Orion, som gir full AR-funksjonalitet i et par (nesten) helt vanlig briller.
Du kan lese mer om produktene som ble presentert på Meta Connect her.
EU har gitt Meta enda en bot. Denne gangen må selskapet betale en milliard kroner (€91 mill.) for å ikke sikre brukernes passord godt nok. Boten er en konsekvens av at hackere i 2019 klarte å skaffe seg tilgang til millioner av brukeres passord. EU begrunner boten med at passordene ble lagret ukryptert på Metas servere, og at det er et brudd på kravene i GDPR om å beskytte brukernes personinformasjon.
Forsidefoto: TechCrunch