Nyheter om sosiale medier uke 35

Instagram, TikTok og Bluesky lanserte flere spennende, nye funksjoner, Anthropic lettet på sløret om sin AI-chatbot Claude, Google Gemini kan endelig lage bilder av mennesker igjen, X testet videokonferanse på plattformen, YouTube lanserte QR-koder og X ble stengt i Brasil. Det er noen av nyhetene om sosiale medier i uke 35.

Fortsetter etter videoen.

Anthropic publiserte systeminstruksjonene for Claude. Noe av det som gjør at AI-chatboter virker menneskelige når du snakker med dem, er systeminstruksjonene. Dette er instruksjoner som forteller chatboten hvordan den skal respondere på det du spør om.

Nå har Anthropic offentliggjort systeminstruksjonene for de ulike utgavene av deres chatbot Claude.

Flere nyheter fra Instagram. I en bloggpost lanserte Instagram en rekke nye funksjoner. Nye skrifttyper, animasjoner og effekter i reels og stories er tilgjengelig i tekstverktøyet. Du kan også legge tekst på vanlige bilder og karuseller i Instagram-feeden, og legge flere bilder lagvis oppå hverandre. Instagram utvider også antall bilder i en karusell til 20.

Nå er det lettere å tilpasse kolonnene i Threads. Threads lanserte tidligere i sommer muligheten for å ha flere kolonner på skjermen samtidig, slik som i gamle TweetDeck. Denne uken kom en liten forbedring, da det ble mulig å dra og slippe kolonner for å endre rekkefølgen. Ta tak i de tre meny-prikkene over kolonnen du vil flytte, og dra den til den posisjonen du ønsker.

Bluesky vil snart lansere video. Det skrev de i en post på plattformen fredag. – Vår neste store oppdatering vil ha video. Mer detaljer snart, var den litt kryptiske meldingen. De sa altså ingenting om når video blir lansert, men tidligere har det gått relativt kort tid mellom slike ‘teasere’ og selve lanseringen.

Bluesky lanserte flere trygghetsfunksjoner. De nye funksjonene skal gjøre det lettere å stoppe trakassering på plattformen. Nå får du blant annet mulighet til å koble posten din fra en sitatpost. Sitatposter har vært mye brukt på X/Twitter for å henge ut andre brukere. Nå kan du altså slippe dette på Bluesky.

Du får også mulighet til å skjule svar på poster. Skjulte poster er fortsatt tilgjengelig for andre om man klikker på merkelappen for skjulte svar. Nye filtere for varsler lar deg styre hvilke varsler du mottar, og Bluesky vil endre hvordan de viser lange tråder.

Nå kan Google Gemini generere bilder av mennesker igjen. Etter at Google i februar fikk skarp kritikk fordi Gemini genererte bilder blant annet av mørkhudede og asiatiske nazi-soldater, valgte selskapet å skru av muligheten for å generere bilder av mennesker.

Nå skal problemet være løst, og de første brukerne kan igjen generere bilder av mennesker med Gemini. I tillegg har Google oppgradert Gemini, så den bruker Googles nyeste bildemodell Imagen 3. Foreløpig gjelder endringen bare engelskspråklige brukere som betaler for Gemini Advanced.

QR-koden til min YouTube-kanal

YouTube lanserte QR-kode for kanaler. Nå kan du dele en QR-kode for å trekke flere seere til kanalen din på YouTube. Med en QR-koden kan du også gjøre kanalen din synlig offline.

For å finne QR-koden til kanalen din, går du inn i appen, velger ‘Deg’ og finner ‘Del kanalen’ på menyen. Når du klikker, får du opp QR-kode som et av valgene.

Google lanserte også Gems, tilpassede versjoner av Google Gemini. Gems er tilgjengelig for betalende brukere av Gemini Advanced, Business og Enterprise. Du kan også lage Gems som snakker norsk.

Foreløpig kan du bare bruke instruksjoner for å bestemme hvordan din Gem skal svare, ikke dokumenter og annen informasjon.

X tester videokonferanse. I en post på plattformen delte X-utvikler Chris Park et skjermbilde fra det som skal være den første testen av X Conference. Funksjonen presenteres som et alternativ til Google Hangouts, Zoom og Microsoft Teams.

X har allerede mulighet for live video streaming i sin Spaces-funksjon, men har ikke sagt noe konkret om når X Conferences eventuelt vil bli tilgjengelig.

TikTok med nye verktøy for å tilpasse feeden. Under Innholdspreferanser i innstillingene kommer det et valg som lar deg administrere emner. Ved å angi hvor mye eller lite du er interessert i de ulike emnene, kan du påvirke hva slags videoer du får se i For You-feeden.

Blant emnene du kan velge å se mer eller mindre av, er kunst, nyheter, dans, mote, mat & drikke, trening og helse, og humor.

X ble stengt i Brasil. Etter at Elon Musk nektet å etterkomme ordre fra en brasiliansk dommer om å fjerne enkelte kontoer som har spredt falske nyheter og påstander om valgfusk, beordret dommeren lørdag at X måtte stenge ned i hele landet.

Brasil var før stengingen det femte største markedet for appen, med mer enn 20 millioner brukere. Da brasilianske brukere mistet tilgang til X, valgte mange å gå til Bluesky og Threads i stedet. Ifølge Bluesky fikk de over en million nye brukere i løpet av helgen.


You may also like...

Skriv en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.