Nyheter om sosiale medier uke 34

Threads tester flyktige poster og forbereder å vise annonser på plattformen, Telegram-sjefen ble arrestert i Frankrike og Instagram lar deg velge din egen sang. Det er nyhetene fra sosiale medier i uke 34.

Forsetter etter videoen.

Threads tester flyktige poster. Threads-poster som forsvinner etter 24 timer er det siste påfunnet fra Threads. Etter å ha testet funksjonen internt en stund, utvides nå testen til å gjelde et begrenset antall brukere.

Når du klikker på ‘Kommmentar’-ikonet for å svare på en midlertidig Threads-post, vises en timer som teller ned tiden til posten forsvinner. Da forsvinner også alle svar på posten.

Threads forbereder annonser på plattformen, men sier det ikke vil komme før tidligst neste år. Utviklere har funnet spor av kode som indikerer at Threads snart vil kunne vise annonser. Representanter for Threads sier at det ikke er aktuelt å introdusere annonser på plettformen før tidligst neste år.

Instagram lar deg legge en sang på profilen din. Nå kan du snart legge til en sang på profilen din. Sanegn dukker opp i bioen din, og de som besøker profilen din kan spille av sangen.

Du kan legge til en sang under ‘Rediger profil’, hvor du kan velge blant alle sangene i Instagrams lisensierte musikkatalog.

Telegram-gründer Pavel Durov ble arrestert i Frankrike. Telegram, som er en av de mest populære meldingstjenestene, krypterer samtaler, så de ikke kan avlyttes eller modereres. Det har gjort den til en favoritt blant regimekritikere i blant annet Russland og India, journalister, kriminelle og andre som har behov for å kunne kommunisere uten at meldingene deres kan leses av utenforstående. Plattformen har litt over 900 millioner brukere.

Franske myndigheter begrunner arrestasjonen med at Telegram brukes til å spre ulovlig innhold. Durov, som har fransk og emiratisk pass, er opprinnelig fra Russland. Russland krever derfor å få han utlevert, og hevder franske myndigheter bruker arrestasjonen som påskudd for å få tilgang til Telegrams krypteringsnøkkel, og dermed innholdet i alle meldingene på plattformen.

Utfallet av denne saken er interessant av flere grunner. Telegram er en plattform som er viktig både for mennesker som kjemper mot undertrykking og for kriminelle. Dette «gode» mot «onde»-dilemmaet er en utfordring for regulerende myndigheter, og vil kunne påvirke hvordan kryptering brukes på internett generelt.

Du kan lese mer om Telegram og arrestasjonen av Pavel Durov her.

Forsidebilde: TechCrunch


You may also like...

Skriv en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.