Nyheter om sosiale medier uke 33

Nå er endelig de nye AI-assistentene her i form av Googles Gemini Live, TikTok lanserte gruppechat, X lanserte Grok-2 med en bildemodell som har få begrensninger, Threads lanserte flere nye funksjoner, Instagram tester vertikale bildeoversikt og TikTok har offentliggjort brukertall. Det er nyhetene fra sosiale medier i uke 33.

Fortsetter etter videoen.

TikTok lanserte gruppechat. Nå kan du chatte og dele TikToks med flere venner på plattformen. Mens du fremt il nå har måttet chatte med vennene dine én og en på TikTok, kan du nå sette opp chattegrupper med inntil 32 venner i samme gruppe.

Du finner gruppechat i innboksen på TikTok.

Gruppechat, som direktemeldinger, er kun tilgjengelig for brukere over 15 år, og brukere under 18 år kan kun bli med i gruppechatter hvor minst en venn allerede er med.

X lanserte Grok-2. Den nye versjonen av Elon Musks AI-modell kommer i to utgaver: Grok-2 og Grok-2 Mini. Som seg hør og bør har også xAI testresultater som vider at Grok-2 er «helt der oppe» blant de beste modellene, dog noe bak GPT-4o og Gemini 1.5 Pro.

Grok-2 Mini beskrives som en mindre modell, som balanserer hastighet og kvalitet.

Grok-2 kan også generere bilder, og flere som har testet den nye modellen rapporterer at den ikke har de samme begrensningene på hva slags bilder den tillater å generere som andre modeller har.

Google lanserte Gemini Live. Den nye AI-assistenten lar deg føre naturlige samtaler med AI-modellen, den responderer umiddelbart og kan «se» gjennom mobilkameraet ditt. I tillegg til å være en AI-assistent på steroider, har Google planer om å integrere Gemini Live med andre tjenester, så den kan sjekke kalenderen din, lage spillelister i YouTube Music eller oppdatere handlelisten din.

Gemini Live er i første omgang tilgjengelig på engelsk for de som betaler for Gemini Advanced.

Du kan lese mer om Gemini Live her.

Threads lanserte flere nye funksjoner. I en bloggpost presenterte de nyheter som bedre innsikt, med både innsikt per post og demografiske data på følgerne dine. I tillegg blir det mulig å lagre inntil 100 utkast til poster, så du kan ta vare på gode idéer til senere. De skal også komme med mulighet for å planlegge poster fremover i tid.

Instagram tester vertikal bildeoversikt. Er du en av de som har kuratert bildeoversikten på Instagram-profilen din nøye, så bilder og fargetoner passer perfekt? Da må du kanskje justere den snart. Nå har Instagram testet å vise vertikale bilder på profilen, i stedet for de kvadratiske vi er vant til.

– Det aller meste som lastes opp på Instagram i dag er vertikalt. Det er enten 3:4 bilder eller 9:16 video. Å beskjære det til kvadratisk er ganske brutalt, sa Instagram-sjef Adam Mosseri i en story.

Dette er foreløpig bare en test for et begrenset utvalg av brukere.

TikTok har 150 millioner brukere i EU. Et av kravene i Digital Services Act er å rapportere antall brukere, og TikToks seneste rapport viser at plattformen hadde 150 millioner månedlig aktive brukere mellom februar og juli i år.

Tallene gjelder EU, så Norge er ikke inkludert, men tall fra sikre kilder (som riktignok ikke er bekreftet av TikTok) viser at plattformen nå har 2,2 millioner brukere i Norge.


You may also like...

Skriv en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.