Nyheter om sosiale medier uke 28

EU mener X bryter Digital Services Act, Instagram vil ikke gjøre som TikTok, YouTube lanserte nye funksjoner for Shorts, Anthropic vil hjelpe deg å skrive bedre prompter og Meta fjerner restriksjonene for Donald Trump på Facebook og Instagram. Det er nyhetene fra sosiale medier i uke 28.

Fortsetter etter videoen.

Instagram satser på kortform video. Det fortalte Instagram-sjef Adam Mosseri i en video på plattformen. TikTok har økt lengden på videoer du kan dele på plattformen fra 15 sekunder i 2017 til 60 minutter i dag. Instagram har også økt tillatt lengde på Reels fra 15 sekunder, men har valgt å stoppe på 90 sekunder. Mange har derfor lurt på når Meta skal følge etter TikTok, og tillate lange Reels-videoer.

Mosseri sa at Meta ikke har planer om å tillate lange Reels-videoer, og begrunnet det med at de er mer opptatt av engasjement enn seertid. Korte videoer blir oftere delt mellom venner, enn lange videoer. I tillegg ser du flere videoer når videoene er korte.

Tidligere har Mosseri røpet at et av de viktigste signalene i Reels-algoritmene er nettopp hvor mange som sender en video til vennene sine. Vil du nå mange mennesker, skal du derfor satse på innhold som er så interessant og verdifullt at de som ser videoene dine vil dele dem med venner.

YouTube lanserer nye funksjoner for Shorts. Flere av de nye funksjonene er kopier av populære TikTok-funksjoner. Nå kan også YouTubere legge til en syntetisk stemmer, som leser teksten på videoene. Automatisk teksting vil også snart bli tilgjengelig, med mulighet for å gjøre kreative tilpasninger av font og farger. En «Minecraft-effekt» legger en Minecraft-inspirert spillfunksjon oppå videoen. I tillegg kommer det forbedringer på verktøyet som automatisk klipper vanlige YouTube-videoer ned til Shorts.

Funksjonene er ikke tilgjengelige enda, men «kommer snart» ifølge bloggposten.

Vimeo krever at brukere merker AI-generert innhold. Videoer som bruker Vimeos egne AI-verktøy vil bli merket automatisk, mens brukeren selv må merke videoer som har blir laget ved hjelp av andre AI-verktøy. TikTok, YouTube og Meta har innført tilsvarende krav tidligere.

Anthropic gjør det enklere å lage bedre AI-prompter. Prompten, instruksjonen du gir til en AI-modell, er helt avgjørende for hvor bra resultat du får tilbake fra modellen. Nå har Anthropic lansert nye verktøy som gjør det enklere å lage gode prompter.

Verktøyene kan ta en enkel instruksjon og gjøre den om til en mer avansert og treffsikker prompt. De kan også gi deg løpende testresultater, mens du videreutvikler prompten for å få det svaret du ønsker.

Spotify introduserte kommentarer på podcaster. Spotify blir stadig mer sosiale, og nå kan du også kommentere på podcast-episoder. Dette er den siste av en rekke funksjoner den opprinnelige musikkappen har introdusert for å bli mer sosiale. Fra før av har de lansert mulighet for avstemminger og spørsmål & svar, og disse funksjonene har allerede blitt brukt av over 9 millioner brukere.

Som podcast-administrator vil du ha full kontroll på kommentarfeltet. Du kan skru funksjonen av og på for hver episode, og selv velge hvilke kommentarer som skal være synlige. Administrator kan også like og svare på kommentarer. Ifølge Spotify fil kommentar-funksjonen rulles ut gradvis over de neste månedene.

EU mener de blå verifiseringsmerkene på X er villedende. Etter å ha gransket X siden desember i fjor, konkluderte EU denne uken med at X bryter Digital Services Act (DSA). EU mener også at X bryter DSA ved å ikke ha et søkbart annonsebibliotek og ved å ikke gi forskere tilgang til data på plattformen.

Nå skal X svare på anklagene, og så vil EU fatte et endelig vedtak. Hvis den foreløpige beslutningen blir stående, vil X bli ilagt en bot på inntil 6 prosent av deres globale omsetning.

Meta fjerner restriksjonene på Donald Trumps kontoer. Trump fikk tilbake sine kontoer på Facebook og Instagram for halvannet år siden, men Meta påla dem ekstra strenge begrensninger i form av tettere oppfølging og strenge straffer ved brudd på Metas regler.

Trump har ikke brutt regelen etter at kontoene ble gjenåpnet, så nå har Meta bestemt seg for å fjerne restriksjonene.


You may also like...

Skriv en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.