Nyheter om sosiale medier uke 38

Nå blir det store endringer for tenåringer på Instagram, Snapchat lanserte en helt ny versjon av appen og en rekke nye funksjoner, Google slipper å betale 17 milliarder til EU, OpenAI etablerte tilsynsråd, Meta blokkerte russisk TV-kanal og Elon Musk ga seg i kampen mot brasilianske myndigheter. Det var nyhetene i sosiale medier i uke 38.

Fortsetter etter videoen.

Meta blokkerer den russiske TV-kanalen RT. Selskapet begrunner avgjørelsen med at RT og andre russiske medier har gjennomført påvirkningsoperasjoner på vegne av russisk etterretning på Metas plattformer. Kontoer knyttet til RT og andre russiske medier vil bli blokkert fra å poste på alle Metas plattformer i løpet av de nærmeste dagene.

OpenAI etablerer eget tilsynsråd. Tilsynsrådet skal ha makt til å stoppe lanseringen av nye modeller hvis rådet vurderer at sikkerheten ikke er godt nok ivaretatt. Rådet minner om Metas eksterne tilsynsråd, men mens Metas tilsynsråd består av eksterne personer, er OpenAIs tilsynsråd bemannet av medlemmer i selskapets styre.

Meta lanserte egen ungdomskonto på Instagram. Alle eksisterende brukere under 16 år blir nå automatisk flyttet til Instagram Teen Accounts, og det samme gjelder for nye brukere under 18. Til de som forsøker å jukse på alderen, sier Meta at de vil verifisere alderen på brukere de mistenker for juks.

Teen Accounts er private som standard, så fremmede ikke kan se innholdet deres. Nye følgere må godkjennes av eiere. Med ungdomskonto kan man kun motta meldinger fra og bli tagget av folk man allerede følger, og det er begrensninger på hva slags innhold som er tilgjengelig i feeden. Tenåringer vil også bli oppfordret til å avslutte appen etter 60 minutters bruk i løpet av en dag.

Tenåringer under 16 år må ha foreldres godkjennelse for å skru av begrensningene, og det er mulig for foreldre å få enda mer kontroll over barnas Insta-bruk gjennom egne verktøy for foreldrekontroll.

Meta sier de vil rulle ut endringene i løpet av året i Europa.

Google vant mot EU. At techgigantene får milliardbøter av EU har blitt så vanlig at det knapt er en nyhet lenger. Men for en gangs skyld har Google nå fått medhold i EUs høyesterett, og slipper å betale en bot på over 17 milliarder kroner.

Et enklere Snapchat. Den store nyheten på årets Snap Partner Summit var Simple Snapchat, et helt nytt design på appen. Snap har fått en del kritikk for å ha et rotete design i appen, og Simple Snapchat er et forsøk på å adressere den kritikken. Det nye designet består av tre skjermer:

  • Kameraet er fortsatt i fokus når du åpner appen.
  • Alle samtaler er til venstre. Både direktemeldinger og stories fra venner finner du der. Snap Map flyttes også til denne skjermen, og kan hentes frem via en knapp nederst.
  • Spotlight-videoer (Snapchats TikTok- og Reels-konkurrent) og Stories kombineres i en felles feed til høyre for kameraskjermen.

I tillegg til Simple Snapchat ble det lansert en rekke nye linser, nye chat-funksjoner, nye verktøy for kreatører og en ny versjon av Snaps AR-briller.

Elon Musk ga seg i kampen mot brasilianske myndigheter. Tre uker etter at X ble blokkert i Brasil, gjorde Elon Musk helomvendig, og ga etter for krav om å fjerne kontoer som har spredd usanne påstander om valgjuks i landet. Tidligere i sommer nektet plattformen å etterkomme ordre fra en dommer i landet om å bloggere de aktuelle kontoene, og da høyesterett ga dommeren medhold ble plattformen stengt i landet.

Nå har altså selskapet etterkommet ordren fra dommeren om å slette de aktuelle kontoene, og ber derfor om at X igjen skal kunne operere i Brasil.


You may also like...

Skriv en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.